Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’ni hiç duydunuz mu?

ALAN SEÇ OKU, İlginç bilgi, Portre, Türkiye halleri, Zamansız yazılar

Onlar tam 68 yıldır, sessiz sedasız genç kadınların üniversite eğitimlerine ve sonraki hayatlarına destek olmak için çalışıyorlar. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TUKD) bu ülkenin gurur kaynaklarından olmalı.
Proje için aktif çalışanlardan, çok sevgili dostumuz Sema Gürses’in Kanlıca’daki evinde dernek burslusu genç kızlarla tanıştık ve onların kimi zaman göz yaşartan, kimi zaman da yüzümüzü güldüren hikayelerini dinledik. Etkilendik…
Ben, bu eşsiz derneğin etkisini sizlerle paylaşmak istedim… Sinan Hamamsarılar da bizler için minik bir çekim yaptı…
İsterim ki onları tanıyın, siz de destek verin.
Onlara iş, staj veya maddi destek olmak isterseniz istanbul@tukd.org adresinden ulaşıp fırsat eşitliği yaratabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgilere ise https://www.tukd.org.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Ancak yine de videoyu izleyin derim. Ben gazetecilik refleksi ses kaydı alıyordum ama videoyu sonradan çekmeye başladık. Öncesinde de genç hanımlar o kadar duygusal, o kadar insanın iliklerine işleyen, bizlere bile gurur veren, insana iyi gelen şeyler anlattılar ki etkilenmemek elde değil.

Kadınların okuması önemli, onlara destek veren insanlar da öyle.

Bu bursun diğer pek çok burs sisteminden ayrılan en büyük farkı ise burs verenlerin sadece maddi yardım değil sorumlu oldukları öğrenciye akıl hocalığı da yapıyor oluşu. Dişçilik okuyan dişçiyle, sanat eğitimi alan sanatçı burs verenle eşleştiriliyor. Düşünsenize bunun ne kadar zihin açan, fırsat veren bir iletişim olduğunu. Hele ki aslen büyük şehirden gelmeyen, ailesinin durumu çok iyi olmayan genç hanımlar için.

Bence okuyun, araştırın, izleyin ve siz de destek verin.

20 Temmuz 20017, Kanlıca